Első körben az alapanyagok beszerzése zajlik. Itt mindig figyelünk arra, hogy csak olyan gyártótól, forgalmazótól vásárolunk, aki rendelkezik az alapanyagok teljes dokumentációjával, biztonságtechnikai adatlapokkal és nem utolsó sorban előnyben részesíti az ökológiai gazdálkodásból, megújuló energiaforrásokból származó termékeket. A csomagolás kiválasztása legalább ennyire fontos. Egyelőre csak néhány termék esetében választottunk üveget, a kiszállítás megnehezíti a dolgunkat, hiszen könnyen törik, kifolyik a tartalma az üveg tégelyeknek. A legfontosabb szempont a tégelyek kiválasztásánál esetünkben az eltarthatóság. Minden arckrémünket vákumos, légmentesen záródó PET tégelybe teszünk, amely biztosítja a termékek hosszabb élettartamát. Gyakran találkozunk azzal a kéréssel, hogy újratöltjük-e a tégelyeket, de sajnos higiéniai okok miatt ezt nem tudjuk kivitelezni.

A receptalkotás folyamatában szerepet játszik mindaz, amit tudunk vásárlóink igényeiről, ugyanakkor az alapanyagok felhasználhatóságáról, kompatibilitásaikról. Elsőként a technikai összetevőket választjuk ki, ez adja a termék alapját, hogy milyen olajak kerüljenek a zsírfázisba (a célzott bőrtípusnak megfeleltetve), milyen emulgeátort használunk, víz-olaj aránya és a tartósítás. Ezt követi a boost-olás, azaz az aktív hatóanyagok megválasztása, hozzáadása, mint kozmetikai vitaminok, peptidek, CO2 kivonatok.

A termékeket akkreditált laborba küldjük bevizsgálásra, a stabilitá és mikrobiológiai tesztek elvégzésére, ezt követően készül el a termékinformációs dosszié.

Termékeinket mindig frissen készítjük, kis mennyiségekkel dolgozunk, egy termék körülbelül kéthavonta kerül újragyártásra.

A gyártás folyamatában kimérjük az alapanyagokat, kavarjuk, hűtjük, tartósítjuk, majd adagoljuk és címkézzük. A kavarást leszámítva a teljes folyamat kézzel történik. A gyártás után elkészítjük a gyártási naplókat, ezt követően kerülhetnek a termékek a polcra.

Minden vélemény számít

Minimum 4 characters