Sokan óvakodnak a hámlasztók otthoni használatától, pedig nem kell. Eláruljuk, a lényeg a koncentrációban van. Például egy 5% AHA vagy 2%BHA hámlasztó nagyon gyengéd, egészen nyugodtan használható bármiféle szakértelem nélkül, otthon, akár hosszú távon is. Bár kereskedelemben kaphatók jóval erősebb koncentrációjú savak is mint pl 30% AHA, ezek használata valóban nagyobb körültekintést érdemel, sőt érdemes kozmetikusra bízni.

Miért jó?

A kémiai hámlasztóknak csak a nevük ijesztő, a hatásuk viszont szuper: nagyon gyengéden és egyenletesen oldják le az elhalt hámsejteket, valójában sokkal hatékonyabban mint egy fizikai bőrradír! Az AHA és BHA savas szérumok csodás hatással vannak bőrünkre rövid és hosszú távon is, a bőröregedéstől kezdve egészen a pattanásokig.

A bőr természetes megújulási folyamata lelassulhat (p. öregedik a bőr, esetleg túl szárazzá vagy túl zsírossá válik), ilyenkor segít a hámlasztás, mert egyensúlyba hozza a bőrt: felgyorsítja és helyreállítja a természetes bőrmegújulást, kiegyenlíti a bőrfelszínt.

ZSÍROS, PATTANÁSOS BŐRRE 2%BHA

Zsírosodó, tág pórusú, mitesszeres, pattanásos bőrre a BHA, azaz szalicilsav a megoldás. A BHA a pórusok mélyére hatol, és a bennük ragadt elhalt hámsejteket eltávolítva, hatékonyan kitisztítja azokat. Ugyanakkor jó gyulladáscsökkentő is.

FAKÓ, RÁNCOSODÓ, FOLTOS BŐRRE 5%AHA

Ha ráncos, pigmentfoltos, fakó, élettelen a bőröd, akkor az AHA neked való! Az AHA gyengéden eltávolítja a fölösleges, elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, halványítja a foltokat, egységesebbé teszi a bőrt, serkenti a kollagéntermelést, felfedi az üde, fiatalos bőrt. AHA-k közül például a glikolsav egy anti-aging szupersztár.

A savak bónusz tulajdonsága, hogy segítik a mélyebb hidratációt, jobban hasznosul minden bőrápolód, amit utána használsz.

Használatuk:

Első használat előtt illetve érzékeny bőrűek végezzenek bőrpróbát csuklón vagy könyökhajlatban.

Naponta egyszer esténként használd megtisztított arcbőrre, finoman és alaposan kend át ujjbegyeddel az egész arcot. Nem szükséges leöblíteni. Kerüld a szemhéjat és a szem alatti közvetlen területet.

Utána használhatod a szokásos arckrémed, a szérum teljes felszívódása után (10-15 perc).

Kémiai hámlasztás kúra alatt nem ajánlott a fizikai radírozás (mint pl sós radír) és nappal ajánlott fényvédő krém használata.

A bőr érzékenységétől, edzettségétől függően lehet ritkítani a használatát, vagy szünetet tartani 1-2 hónap használat után.

A hámlasztás eredménye láthatóan simább és üdébb bőr, már rövid távon is.

Mikor ne!

Figyeld bőröd reakcióját. Hámlás, kipirosodás, csípő érzés esetén a terméket azonnal le kell mosni és használatát abba kell hagyni.

A hámlasztás minden bőrtípusra ajánlott kivétel: rosaceás, ekcémás, gyulladt arcbőr,nagyon dehidratált, extrém száraz arc, bizonyos vírusbetegségekben, szalicilsav érzékenység esetén.

Minden vélemény számít

Minimum 4 characters